Kansino Logo
Icon/Search-N1

Spelregels

Hieronder vind je gemeenschappelijke kenmerken en spelregels. Alle spellen hebben echter verschillende variaties. Om je te helpen is het altijd aan te raden om de spelregels te checken binnen het spel dat je gaat spelen. Elk spel heeft een '?'-pictogram of een ' i'-pictogram in het spel zelf waar je de specifieke regels voor dat spel kunt vinden.

Elk spel heeft ook een RTP-percentage (Return to Player), dat je kunt vinden in de hierboven genoemde regels van elk individueel spel. Dit wordt ook wel het uitbetalingspercentage genoemd.

Speelautomaten:

Speelautomaten zijn de eenvoudigste spellen om te spelen in het casino. Pas simpelweg je inzet aan naar jouw wensen en klik op de draaiknop. Deze bestaan ​​uit meerdere rollen en verschillende aantallen winlijnen.

Speelautomaten werken met een Random Number Generator die ervoor zorgt dat de resultaten van de spellen altijd volledig willekeurig zijn. Dit zorgt er ook voor dat elk spel eerlijke winkansen geeft.

Klassieke speelautomaten hebben minder rollen en meer eenvoudige functies. Er zijn ook moderne speelautomaten die uit verschillende functies kunnen bestaan, zoals meer winlijnen, innovatieve bonusfuncties en basisspelfuncties.

Vanwege de veelheid aan variaties van functies in slots, is het altijd aan te raden om de spelregels en de uitbetalingstabellen binnen de spellen te controleren. Uitbetalingstabellen geven een overzicht van de winlijnen, het RTP-percentage en de functies die beschikbaar zijn in het spel.

Blackjack:

Het doel bij blackjack is om een ​​hand te krijgen die dichter bij de 21 ligt dan de hand van de dealer.

De speler wint wanneer de waarde van zijn laatste hand dichter bij de 21 ligt dan die van de dealer of wanneer de dealer bust. Als de handwaarde van de speler gelijk is aan die van de dealer, eindigt de spelronde in een push (gelijkspel) en wordt de inzet van de speler terugbetaald. Blackjack is alleen mogelijk met gebruik van de twee kaarten in de eerste deal met twee kaarten. Als de hand van de speler hoger is dan 21, verliest de speler. Je bent dan ‘bust’ met andere woorden; dood gespeeld.

Als de waarde van je eerste hand met twee kaarten precies 21 is, heb je blackjack!

Kaartwaarden: Kaarten van 2 tot 10 zijn hun nominale waarde waard. Kaarten met plaatjes (boeren, vrouwen en heren) zijn elk 10 waard. Azen zijn 1 of 11 waard, afhankelijk van wat het gunstigst is voor de hand. Onthoud dat een ‘soft hand’ een aas van 11 bevat.

Zodra de speler de eerste twee kaarten ontvangt, kan hij een eerste beslissing nemen over zijn hand: Hit, Stand, Double Down of Split.

Double Down: Als de eerste twee kaarten van een speler een totaal van 9, 10 of 11 hebben en een derde kaart waarschijnlijk resulteert in een hand die de hand van de dealer verslaat, kan de speler op 'Double Down' klikken. Hierdoor kan een speler zijn hoofdinzet verdubbelen en nog maar één kaart ontvangen.

Hit of Stand: Als alternatief kan de speler kiezen voor Hit om een ​​extra kaart gedeeld te krijgen om de waarde van zijn hand te vergroten. De speler kan meer dan eens een hit maken om extra kaarten te ontvangen voordat hij besluit te passen zodra hij tevreden is met de waarde van zijn hand.

Splitsen: Wanneer de eerste twee kaarten van een speler dezelfde waarde hebben, kan de speler ervoor kiezen om ze te 'splitsen' in twee afzonderlijke handen. Als de speler twee azen splitst, ontvangt hij slechts één extra kaart per hand. Verdubbelen is niet toegestaan.

Dealer's Hand: De dealer moet 'Hit' (een extra kaart nemen) wanneer de dealer's hand 16 of minder is. De dealer moet passen bij alle handen van 17 of meer (inclusief een 'zachte 17', wat een totaal van 17 is, bestaande uit een aas geteld als 11 en een kaart met de waarde zes). De dealer verliest het spel met een hand die hoger is dan 21. Als de laatste hand van een speler dichter bij de 21 ligt dan de hand van de dealer, wint de speler even money op zijn/haar eerste inzet.

Verzekering: Als de open kaart van de dealer een Aas is, kan een speler ervoor kiezen om een ​​aanvullende verzekeringsinzet te plaatsen die uitbetaalt als de dealer wint met Blackjack. Een speler klikt op 'Ja' om deze 'Verzekering' te kopen en plaatst vervolgens een extra inzet die gelijk is aan de helft van de initiële Blackjack-inzet.

Roulette:

Het doel van Roulette is om te voorspellen op welk nummer het balletje zal landen door een of meer weddenschappen te plaatsen die dat specifieke nummer dekken.

Je kunt veel verschillende soorten inzetten plaatsen op de roulettetafel. Inzetten kunnen betrekking hebben op een enkel nummer of een bepaalde reeks nummers, elk type weddenschap heeft zijn eigen uitbetalingspercentage.

Inzetten op de genummerde vakjes op het inzetgebied, of op de lijnen ertussen, worden inside bets genoemd, terwijl inzetten op de speciale vakjes eronder en aan de zijkant van het hoofdraster met nummers outside bets worden genoemd. Een Straight Up bet of een Split bet zijn voorbeelden van inside bets, bets op Rood/Zwart of Even/Oneven zijn voorbeelden van outside bets.

Er zijn verschillende versies van het spel, zoals Frans, Europees of Amerikaans roulette.

Europese en Franse roulettewielen hebben beide de nummers 1 tot 36 en een enkele nul. Er zijn echter twee belangrijke verschillen met Frans Roulette: 1) Frans Roulette bevat de La Partage-regel: als je een ‘even money’ inzet doet en het balletje landt op nul, verlies je slechts de helft van je inzet. 2) Frans Roulette gebruikt een iets andere tafel layout waarbij sommige inzettypes in het Frans worden weergegeven: Pair of Impair = Even of Oneven nummers; Manque of Passe = Lage (1-18) of Hoge (19-36) nummers.

Het Amerikaanse roulettewiel heeft één extra vak (00) in vergelijking met Europees en Frans roulette en 00 op de tafel layout. De nummervolgorde is ook anders rond het wiel.

Poker (tegen de dealer):

Het doel bij poker is om de hand van de dealer te verslaan door de best mogelijke hand te krijgen.

Om het spel te spelen plaats je een bet op de Ante-inzet (initiële inzet). Zodra de dealer de kaarten heeft uitgedeeld, moet je beslissen of je 2x of FOLD wilt spelen. Kies PLAY 2x om door te gaan met de ronde door een Play-inzet te plaatsen die gelijk is aan het verdubbelen van je Ante. Kies FOLD om de ronde te beëindigen en daarmee je ante-inzet te verbeuren.

Om de winnaar te bepalen, wordt de hoogste hand die kan worden gevormd uit je vijf kaarten bepaald en vergeleken met de hand van de dealer.

Mogelijke handen:

Royal Flush is een Straight Flush die de Aas, Heer, Vrouw, Boer en 10 allemaal in dezelfde reeks bevat. In het geval van een gelijkspel krijgt de speler zijn oorspronkelijke inzet terug en is de uitkomst van het spel een PUSH.

Straight Flush is een hand die vijf opeenvolgende kaarten bevat, allemaal van dezelfde reeks, bijvoorbeeld: negen, acht, zeven, zes en vijf, allemaal harten. Twee Straight Flushes worden gerangschikt door de hoogste kaart van elk te vergelijken. In het geval van een gelijkspel krijgt de speler zijn oorspronkelijke inzet terug en is de uitkomst van het spel een PUSH.

Four of a Kind is een hand die alle vier de kaarten van één waarde bevat plus elke andere kaart. Vier azen in je hand zijn bijvoorbeeld Four of a Kind. Quads met hogere kaarten verslaan die met lagere kaarten. Als twee Four of a Kind dezelfde waarde hebben, wordt de vijfde kaart (de 'Kicker') gebruikt om de gelijke stand te doorbreken. In het geval van een gelijkspel krijgt de speler zijn oorspronkelijke inzet terug en is de uitkomst van het spel een PUSH.

Full House is een hand die drie overeenkomende kaarten van één waarde en twee overeenkomende kaarten van een andere waarde bevat, b.v. drie heren en twee zessen. Tussen twee Full House-handen wint degene met de hoogste drie kaarten. In het geval dat de drie kaarten dezelfde waarde hebben in Full House (en dus gelijk zijn), worden de twee kaarten met dezelfde waarde tegen elkaar gerangschikt. In het geval van een gelijkspel krijgt de speler zijn oorspronkelijke inzet terug en is de uitkomst van het spel een PUSH.

Flush is een hand waarbij alle vijf de kaarten van dezelfde reeks zijn, maar niet opeenvolgend, b.v. vijf kaarten die allemaal klaveren zijn. Twee Flushes worden vergeleken alsof het handen met een hoge kaart zijn; de hoogste kaart in elke hand wordt vergeleken om de winnaar te bepalen. Als beide handen dezelfde hoogste kaart hebben, wordt de op één na hoogste kaart vergeleken, enzovoort totdat er een verschil wordt gevonden.

Straight is een hand die vijf opeenvolgende kaarten bevat in ten minste twee verschillende kleuren, b.v. Negen, Acht, Zeven, Zes en Vijf in twee of meer kleuren. Twee Straights worden gerangschikt door de hoogste kaart in elke hand te vergelijken. Twee Straights met dezelfde hoge kaart zijn van gelijke waarde en daarom gelijk, omdat kleuren niet worden gebruikt om ze te scheiden.

Three of a Kind is een hand die drie kaarten van dezelfde waarde bevat, plus twee kaarten die niet van deze waarde zijn of hetzelfde zijn. Een speler die bijvoorbeeld drie koningen in zijn hand heeft, zou Three of a Kind hebben. Three of a Kind met een hogere waarde verslaat Three of a Kind met een lagere waarde. Als twee handen Three of a Kind met dezelfde waarde bevatten, worden de Kickers (dat wil zeggen, de andere twee kaarten in de hand) vergeleken om het gelijkspel te doorbreken.

Two Pairs is een hand die twee kaarten van dezelfde waarde bevat, plus twee kaarten van een andere waarde (die met elkaar overeenkomen maar niet het eerste paar), plus elke kaart die niet van een van beide waarden is. Een voorbeeld hiervan is het hebben van twee azen en twee heren. Om twee handen te rangschikken die beide twee paren bevatten, wordt eerst het hoger gerangschikte paar van elk vergeleken en wint het hoogste paar. Als beide handen hetzelfde toppaar hebben, wordt het tweede paar van elk vergeleken. Als beide handen dezelfde twee paren hebben, bepaalt de kicker met de hoogste waarde de winnaar.

Pair is een hand die twee kaarten van dezelfde rang bevat (bijvoorbeeld twee heren), plus drie kaarten die niet van deze rang zijn of niet hetzelfde zijn. Paar is de laagste hand waarvoor je kunt worden uitbetaald. Paren met een hogere rangorde verslaan paren met een lagere rangorde. Als twee handen hetzelfde paar hebben, worden de Kickers in aflopende volgorde vergeleken en bepaalt de Kicker met de hoogste waarde de winnaar.

High Card is een pokerhand die bestaat uit vijf willekeurige kaarten die niet aan een van de bovenstaande vereisten voldoen. In wezen wordt er geen hand gemaakt en het enige in de hand van de speler is de hoogste kaart. Als twee handen dezelfde High Card-waarde hebben, worden de andere kaarten in de hand vergeleken in aflopende volgorde om de winnaar te bepalen.

Baccarat:

Het doel bij baccarat is om in te schatten wie met de beste hand zal eindigen, de dealer of de speler. Je kunt ook kiezen voor een tie (gelijkspel).

De bank deelt de eerste kaart aan de speler, daarna deelt de bank zichzelf een kaart uit. De volgende kaart gaat dan weer naar de speler en de bank krijgt ook een tweede kaart. In sommige gevallen wordt ook een derde kaart getrokken, maar geen enkele hand zal meer dan drie kaarten ontvangen.

Voorafgaand aan elke deal kan de speler wedden of de hand van de speler of de hand van de dealer zal winnen door het dichtst bij de 9 te zitten.

Nadat de inzetperiode is verstreken, krijgen de speler en de dealer twee kaarten gedeeld. (Azen tellen als 1, kaarten van 2 tot 9 zijn hun numerieke waarde waard, 10 en kaarten met afbeeldingen (Koning, Vrouw, Boer) zijn elk nul waard). Als de beginwaarde van de hand 10 of hoger is, wordt 10 afgetrokken van het totaal en is het resterende cijfer de waarde van de hand.

Craps:

Het doel van het spel is om de uitkomst van de worp met twee dobbelstenen te voorspellen. Het is een vrij eenvoudig spel dat zich in verschillende fasen beweegt. De eerste fase is de Come Out roll, de eerste worp van de dobbelstenen. De tweede fase is de Point roll. Bij Craps worden sommige inzetten na één worp afgehandeld, terwijl andere inzetten meerdere worpen kunnen duren voordat ze worden afgehandeld.

De gebruikersinterface in het spel zal je aangeven welke inzetten je kunt plaatsen en laat zelfs potentiële winsten voor je inzet zien. Je kunt ook inzetten door alle beschikbare inzetplekken te kiezen voor een bepaald aantal dobbelstenen.

Game Shows:

Dit zijn spellen die gespeeld worden in het Live Casino met een presentator en geven het gevoel alsof je in een echte live spelshow speelt. Elk van deze spellen is gebaseerd op verschillende mechanismen van spelshows en de specifieke regels voor elk zijn te vinden in het spel zelf door op het '?'-pictogram of het 'i'-pictogram te klikken.

Hoofdpartner van AZ Alkmaar

AZ Alkmaar
Big Time GamingEvolutionGreentubeiSoftBetGames GlobalNetEntNolimit CityPragmatic PlayPush GamingRelax GamingYggdrasilRed TigerStakelogicPlay n GoELKMerkurQuickspinSG DigitalThunderkickInspiredHacksawG GamesRed RakeWazdanSynotSpinomenalSkywindRAW iGamingBooming GamesOryxGamomatGaming CorpsSwinttRuby Play